HEART HUGGER®

Stödsele för bröstkorgen

HEART HUGGER®

HEART HUGGER® är ett hjälpmedel för nyopererade hjärt- och kärlpatienter. Selen ger stöd åt bröstkorg och bröstben vid påfrestande aktiviteter som hastiga rörelser,hostningar och under sjukgymnastik.

HEART HUGGER® kan även användas av andra patienter som behöver bröstkorgsstöd, t.ex. vid lungsjukdomar.

HEART HUGGER® är en stödsele för bröstkorgen för dig som är nyopererad.

Produktfakta

HEART HUGGER® är tillverkad i bomullstyg. Justering av omkrets och axelbandslängd sker med hjälp av kardborreband. Axelbanden är försedda med spännen för att underlätta på- och avtagning av selen. Greppen är av hårdplast. HEART HUGGER® innehåller inte latex.

Hela selen går att tvätta. Handtvätt och dropptorkning rekommenderas.

Använding  

HEART HUGGER® används ovanpå kläderna. Selen läggs runt ryggsidan av bröstkorgen och över axlarna. Den justeras därefter till optimalnpassform. Stödet aktiveras genom att handtagen pressas ihop.

HEART HUGGER® är endast aktiverad när stöd behövs och sitter i övrigt bekvämt löst runt bröstkorgen.

Fördelar

Genom att ge stöd åt bröstkorgen och bröstbenet hjälper HEART HUGGER® patienten att vara mer rörlig i sin rehabilitering efter en operation. Stödet minskar smärta som uppkommer vid sträckning av operationsområdet, t.ex. vid aktiv andningsträning, vid snabba rörelser och vid hostningar eller nysningar.

Hur länge ska selen användas efter en operation?

HEART HUGGER® kan börja användas redan på intensivvårdsenheten.

Selen används dygnet runt (utom vid dusch).

Vid utskrivning tas selen med hem för att underlätta vardagliga sysslor och under rehabiliteringsträning. Selen används så länge stödet behövs, vilket brukar vara 4-6 veckor efter operation.

Ökar stödselen risk för andningskomplikationer eller lunginflammation?

Nej. HEART HUGGER® ger stöd endast när stöd behövs och sitter annars löst runt bröstkorgen. Detta gör att bröstkorg och lungor har expansionsutrymme, vilket inte är fallet då fasta bandage/stöd används.

Vilka patientgrupper kan använda HEART HUGGER®?

HEART HUGGER® är framtagen för nyopererade hjärt-kärlpatienter men kan med fördel användas av andra patientgrupper där lung- och andningspåverkan förhindrar vardagslivet. Exempel är personer med kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) och lungemfysem.

HEART HUGGER® produktvarianter

HEART HUGGER® finns i fyra storlekar, alla justerbara för optimal passform (måtten avser bröstkorgens omkrets):


HH 500       Small           55-95 cm

HH 1000     Normal        90-137 cm

HH 1500     Large           112-180 cm

HH 2000    X-Large       165-210 cm


Beställ